tag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post6557548293641361485..comments2024-03-12T03:17:52.558+01:00Comments on łyżka-widelec-nożyczki: "Gulasz z jelenia z winem Madeira i plackami ziemniaczanymi"Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/14735463974398389078noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-17591471884378369632013-12-14T10:41:00.104+01:002013-12-14T10:41:00.104+01:00Wczoraj skonsumowaliśmy gulasz z jelenia, który pr...Wczoraj skonsumowaliśmy gulasz z jelenia, który przygotowałam według Twojego przepisu. Wyszedł rewelacyjny! Boczek dodaje dodatkowego smaku, a konfitura z porzeczki kwaskowatości i słodyczy. Do dziczyzny świetne połączenie. Był to mój debiut, więc tymbardziej się cieszę. Początek "dzikiej przygody" uważam za rozpoczęty. Dzięki za przepis. Z serdecznymi pozdrowieniamiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08124733491087162263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-6015128722496455752012-09-19T20:28:22.373+02:002012-09-19T20:28:22.373+02:00świetny blog!!!pozdrawiam serdecznie!świetny blog!!!pozdrawiam serdecznie!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-35170676804751659032012-09-08T22:52:25.484+02:002012-09-08T22:52:25.484+02:00Ja serio pytam, bez zawiści. Master Chef to wielki...Ja serio pytam, bez zawiści. Master Chef to wielkie halo w Wielkiej Brytanii, obejrzałam większość serii, a polskiej TV nie mam więc SERIO pytam, czy kostki rosołowe są dopuszczalne w programie, który ma rzekomo promować talenty kulinarne. Wstręty o zawiści, czy frustracji uważam za nie ma miejscu i histeryczne. Nie widziałam polskie wersji, Ty ją znasz od podszewki tak? Naprawdę nie wolno zapytać weterana programów kulinarnych? Jeśli nie wolno, to spoko, uszanuję to Twój blog, Twoje zasady. Pozdrawiam również! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-36805065155542396782012-09-08T22:00:13.535+02:002012-09-08T22:00:13.535+02:00Karolina... ja nie jestem prawdziwym kucharzem, ty...Karolina... ja nie jestem prawdziwym kucharzem, tylko amatorem gotującym z pasji.Nie wiem skąd ta zawiść w tobie, bo nic złego tobie nie zrobiłem. Czym jesteś sfrustrowana, bo nie rozumiem. A tak przy okazji... większość uczestników wszystkich programów gotuje na kostkach w celu oszczędności czasu. Gessler i Moran i Starmach również. Skoro istnieje taki produkt jak kostka rosołowa czy bulionetka, to czemuś służy. Obawiam się, że przyrost formy nad treścią jest dla ciebie ważniejszy niż sama przygoda z kuchnią. Ja nie krytykuję twojej kuchni, więc proszę cię abyś uszanowała też moją i nie krytykowała dla podniesienia własnego "ego". A kto powiedział, że kostek używałem w Masterchefie? To już mój ósmy program. I mam nadzieję, że jest jakaś szansa abyśmy się najzwyczajniej w świecie zaprzyjaźnili. Ja jako początkujący, z tobą jako weteranką kulinarno-blogową. Pozdrawiam... :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14735463974398389078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-79583170196309985572012-09-08T20:19:09.832+02:002012-09-08T20:19:09.832+02:00Jury też nie widziało? Najlepsi kucharze używają p...Jury też nie widziało? Najlepsi kucharze używają prawdziwych bulionów, naprawdę zdziwię się, jeśli jury próbowało Twoich dań z kostkami rosołowymi i nie zwróciło na to uwagi. Chyba, że zwrócili i odpadłeś? (serio pytam, nie mam TV). Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-81107312750748777022012-09-08T19:29:37.800+02:002012-09-08T19:29:37.800+02:00Też pozdrawiam :) Też pozdrawiam :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14735463974398389078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-37643633399318812952012-09-08T19:14:18.335+02:002012-09-08T19:14:18.335+02:00Ale masz szczęście do koleżanek. Nam miastowym co ...Ale masz szczęście do koleżanek. Nam miastowym co najwyżej pozostaje polowaanie na gołębie na starym rynku, umownie zaliczając je do " dziczyzny" <br /><br />Pozdrawiamy serdecznie<br /><br />TapendaKasia S,https://www.blogger.com/profile/02399308408969595871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-16305301988673697502012-09-08T18:46:56.975+02:002012-09-08T18:46:56.975+02:00tak i nie widzę w tym nic złego :)tak i nie widzę w tym nic złego :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14735463974398389078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1928430766325254255.post-63488366669731568262012-09-08T18:40:26.364+02:002012-09-08T18:40:26.364+02:00W tych programach kulinarnych też używałeś kostek ...W tych programach kulinarnych też używałeś kostek rosołowych? Karolinahttps://www.blogger.com/profile/14296804290201987120noreply@blogger.com