Tak jak obiecałem, dzisiaj
„Wątróbki drobiowe z sosem malinowym” czyli pełnia lata na talerzu… A kto nie
mógł być w sobotę na Francuskim pikniku kulinarnym, to zapraszam na fotorelację
:) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.581125011926637.1073741846.308208842551590&type=1
składniki:
- 250g świeżych
malin
- 2op. rukoli
- masło
klarowane ( lub oliwa z oliwek)
- ½ kg wątróbek
drobiowych
- sól, pieprz
- tymianek
przygotowanie:
Rukolę umyj, osusz i rozłóż listki na półmisku. Maliny rozgnieć łyżką w
misce, po czym przetrzyj przez drobne sito lub zblenduj. Kilka owoców zostaw do
ozdoby. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę, wrzuć wątróbki i usmaż z obu
stron. Posól, oprósz pieprzem i świeżym tymiankiem. Ułóż na liściach rukoli,
polej sosem malinowym, udekoruj malinami i od razu podawaj.
Wątróbek z malinami to jeszcze nie jadłam, ale wygląda rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Olinka - Smakowy Raj
:) Spróbuj :) zaskoczysz sie tak jak ja :)
Usuńwątróbkę uwielbiam, ale w takiej wersji muszę spróbować !
OdpowiedzUsuńŚwietne danie. Muszę spróbować połączenia maliny-wątróbka.
OdpowiedzUsuń