niedziela, 4 sierpnia 2013

„Wątróbki drobiowe z sosem malinowym i rukolą”


Tak jak obiecałem, dzisiaj „Wątróbki drobiowe z sosem malinowym” czyli pełnia lata na talerzu… A kto nie mógł być w sobotę na Francuskim pikniku kulinarnym, to zapraszam na fotorelację :) https://www.facebook.com/media/set/?set=a.581125011926637.1073741846.308208842551590&type=1  


 składniki:
- 250g świeżych malin
- 2op. rukoli
- masło klarowane ( lub oliwa z oliwek)
- ½ kg wątróbek drobiowych
- sól, pieprz
- tymianek

przygotowanie:
Rukolę umyj, osusz i rozłóż listki na półmisku. Maliny rozgnieć łyżką w misce, po czym przetrzyj przez drobne sito lub zblenduj. Kilka owoców zostaw do ozdoby. Na patelni rozgrzej masło lub oliwę, wrzuć wątróbki i usmaż z obu stron. Posól, oprósz pieprzem i świeżym tymiankiem. Ułóż na liściach rukoli, polej sosem malinowym, udekoruj malinami i od razu podawaj. 



4 komentarze:

  1. Wątróbek z malinami to jeszcze nie jadłam, ale wygląda rewelacyjnie :)
    Pozdrawiam,
    Olinka - Smakowy Raj

    OdpowiedzUsuń
  2. wątróbkę uwielbiam, ale w takiej wersji muszę spróbować !

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne danie. Muszę spróbować połączenia maliny-wątróbka.

    OdpowiedzUsuń