Nieprzespane
noce? Zastanawiasz się co podasz na stół ? Przeraża cię szaleństwo świąteczne i
nie masz czasu gotować? Jesteś znudzony kulinarną klasyką i chętnie
spróbowałbyś czegoś innego? A może oglądasz programy kulinarne i myślisz sobie „
Przydałby mi się taki kuchcik w domu, bo marzę o spokojnych świętach” ?
Zatem zasmakuj ze mną
magii świąt i odpocznij. Pomogę ci w
kuchni i razem przygotujemy wieczerzę o jakiej długo pamiętać będą twoi najbliżsi.
Specjalnie na tę okazje
przygotowałem nietuzinkowe smaki , abyś mógł przekonać się na własne kubki smakowe,
ze kuchnia nie musi być wcale nudna a zwykła klasyka może stać się kulinarnym arcydziełem.
Przed tobą perełki mojej kuchni. To nie tylko oryginalne smaki, ale również domowa
perfekcja. Gwarantuję ci świeżość i użycie produktów najwyższej jakości. W
moich daniach nie znajdziesz konserwantów, zagęstników, wzmacniaczy smaków baaaa…… nawet kostki rosołowej się nie
doszukasz. Ale dosyć już mojego gadania :)
Pora zacząć gotować !
„Pasztet
Babci Krysi”
Pasztet wg przepisu
mojej ukochanej babci, przekazywany w rodzinie od pokoleń, przyrządzam kilka
razy w roku na różne okazje i absolutnie zawsze robi furorę. (dziczyzna,
wieprzowina, drób, podroby, gałka muszkatołowa, jałowiec, imbir itp.)
(korytko ok. 0,5kg cena: 30zł)
„Pasztet
z dzika”
Świetny jako przystawka
podawana na zimno. Niesamowita etiuda smaków dla koneserów wyrafinowanej kuchni.
(dziczyzna, boczek, słonina, suszone śliwki, gałka muszkatołowa itp.)
(roladka dł.
30cm, szer. 7cm, ok. 0,5kg cena: 45zł)
„Quiche
Lorraine”
(wytrawna, francuska tarta z porami i boczkiem)
To przysmak księcia
Lotaryngii Karola III. Pierwsza wzmianka o potrawie pochodzi z XVI wieku, ale
niech cię nie peszy jej książęcy rodowód. Tę wytrawną tarte podajemy zarówno na
ciepło jak i na zimno. (ciasto kruche, por, boczek, grana padano, śmietana itp.)
(średnica
30cm, cena 45zł)
„Bigos
staropolski”
Bigos staropolski to
najbardziej polskie z polskich dań. Kiedyś gościł w każdym domu. Dzisiaj
przygotowujemy go najczęściej w Święta Bożego Narodzenia. (kapusta biała i
kiszona, różne rodzaje mięsa, grzyby, śliwki, czerwone wino, jałowiec itp.)
(0,5
kg, cena 25zł)
„Wołowina
po burgundzku”
To wołowe mięso
najpierw podlane koniakiem i podpalone, a potem duszone w czerwonym burgundzie
z cebulą i pieczarkami. Jak Burgundia
długa i szeroka każda gospodyni domowa, każda restauracja i każde bistrot ma
swoje sekrety jak robić najlepsze. Dziś wersja, która pozwoliła mi wygrać program
„Ugotowani”. (wołowina, grzyby, czerwone wino, wyjątkowe przyprawy itp.)
(gulasz 0,5kg,
cena 30zł)
„Barszcz
czerwony”
Piękny purpurowy kolor
– barszcz czerwony w swojej najlepszej odsłonie. Przepięknie wyglądający i smakujący ma
szerokie grono miłośników, nie ma się co dziwić skoro prezentuje się tak
pięknie i tak też smakuje. Słodyczy czar, można by rzec… (robiony na zakwasie, własnej domowej
roboty).
(1
litr, cena 15zł)
„Krem
z borowików”
Moja ulubiona zupa-krem
z borowików, potocznie grzybowa .Trochę przerobiona, ale uwierzcie mi wyjątkowa,
bo na mój sposób ulepszona. W kuchni polskiej podaje się ją najczęściej z
kluskami lub makaronem, często z dodatkiem śmietany. (grzyby, bulion, warzywa i
przyprawy).
(1
litr, cena 30zł)
„Tarta
Tatin”
To rodzaj francuskiej
tarty, której nadzienie stanowią jabłka. Tarta powstała w 1898 roku w
Lamotte-Beuvron. Za jej twórczynię uważa się Stéphanie Tatin. Pewnego razu,
przygotowując zwykłą tarte z jabłkami, najpierw wyłożyła formę jabłkami, a
dopiero potem przykryła je ciastem. Efekt okazał się zaskakujący, zwłaszcza że
Stéphanie tartę podała na gorąco. Ja po prostu, nie mogę się jej oprzeć.
(ciasto kruche, laska wanilii, jabłka, cynamon itp.)
(średnica
24cm, cena 35zł)
„Konfitura
z czerwonej cebuli”
Idealna do pasztetów i
mięs. Po prostu niebo w gębie. (czerwona cebula, karmel, wino, ocet
balsamiczny, przyprawy)
(200g,
cena 15zł)
„Konfitura
z pieczonych jabłek i żurawiny”
Pieczone mięsa i
pasztety w jej cieniu lekko przygasają. Po prostu wykwintna. (jabłka, karmel,
żurawina, wino, przyprawy)
(200g,
cena 15zł)
Informacje
praktyczne :
1. Zamówienia należy składać
drogą e-mailowa na adres: pogotowiekulinarne@interia.pl
2. Potwierdzenie
zamówienia wraz ze wszystkimi informacjami na temat odbioru, otrzymasz e-mailem
zwrotnym.
3. Zamówienia należy składać
najpóźniej do dnia 18 grudnia.
4. Zamówienie możesz odebrać
osobiście w salonie Euphoria w Opolu w dniach 22-24 grudnia po wcześniejszym
ustaleniu dnia i godziny.
5. Możliwy dowóz
zamówionych potraw bezpośrednio do domu klienta na terenie Opola i okolic przy
dodatkowej opłacie 20zł.
6. W razie
jakichkolwiek pytań i wątpliwości, proszę o kontakt e-mailowy pogotowiekulinarne@interia.pl
lub telefoniczny 535-666-536.
7. W cenę produktów
wliczono opakowania jednorazowe.
Adaś! Jedziesz ... u Ciebie jak zwykle pięknie pączuszku lukrowany :)
OdpowiedzUsuńGratulację pomysłu!POWODZENIA<a dla wszystkich zapewnienie, że na pewno pysznie!
OdpowiedzUsuń